Schil een bos dunne wortelen met een dunschiller en snijd ze in reepjes van ca 5 cm. Smelt 40 gr boter, roer de wortelen erdoor en verwarm ze 2-3 min. Voeg 1-2 tl honing en 1-2 dl groentebouillon toe. Stoof de wortelen afgedekt 4-8 min.(afhankelijk van de dikte) op zacht vuur tot ze bijna gaar zijn.
Verwijder dan het deksel en laat op hoog vuur al roerend het vocht verdampen. Het honingboterlaagje om de worteltjes gaat dan karameliseren. Breng op smaak met zout, peper en 1-2 el fijngesneden peterselie.
Diana Mercelina (09-11-2009 14:42):
heerlijk en makkelijk te bereiden
Thyra Jordens (19-05-2011 09:31):
Heerlijk, heb er nog wel wat knoflook en chilipeper aan toegevoegd tijdens het verwarmen.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |